cross training

excellence is not a skill, it's an attitude

#cross_training

Το cross training αναφέρεται στο συνδυασμό διαφορετικών τύπων προπόνησης (μυικής ενδυνάμωσης, μυικής αντοχής, εκρηκτικότητας, αερόβιας ικανότητας κλπ) και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε/ εκμεταλλευτούμε τα οφέλη όλων αυτών σε μία και μόνο προπόνηση!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι οι κυκλικές προπονήσεις με σταθμούς και το απόλυτο εργαλείο για να το πετύχουμε είναι το cross cage. Ένα πολυμηχάνημα το οποίο αποτελείται από medecin balls, μπάρες, πολύζυγα, steps, ketlebells, σχοινιά, ιμάντες , λάστιχα και πολλά άλλα τα οποία χρησιμοποιούμε σαν σταθμούς.

desport cross1

if you want it, work for it

cross training

Το πρόγραμμα περιέχει πολυαρθρικές και συνδυαστικές ασκήσεις για όλο το σώμα με τη χρήση αντιστάσεων (μπάρες, αλτήρες, kettlebells, medicine balls, wall balls) αλλά και με το βάρος του σώματος. Η κάθε άσκηση εκτελείται σε διαφορετικό σταθμό και για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (30’’-60’’ ) η οποία καθορίζεται από τον γυμναστή.

Όλοι οι ασκούμενοι πρέπει να περάσουν από όλους τους σταθμούς για να ολοκληρωθεί ο «γύρος» ο οποίος συνήθως αποτελείται από 5-10 διαφορετικούς σταθμούς. Ένα πρόγραμμα στην κλασική του μορφή μπορεί να περιέχει 2 με 3 τέτοιους γύρους και ολοκληρώνεται με διατάσεις και αποθεραπεία.

Ο στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι τόσο η ενδυνάμωση και η τόνωση των μυών σε ολόκληρο το σώμα αλλά και η αύξηση των καρδιακών παλμών ώστε να πετύχουμε αντίστοιχα προσαρμογές στην αντοχή και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως επιπέδου και είναι εύκολο να προσαρμοστούν τόσο οι ασκήσεις με τη μορφή παραλλαγών ( ευκολότερες ή δυσκολότερες) αλλά και η ένταση εκτέλεσης των ασκήσεων ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ασκούμενου με την καθοδήγηση του γυμναστή.

desport cross

ΟΦΕΛΗ

  • Αύξηση μυϊκής δύναμης
  • Βελτίωση μυϊκής αντοχής
  • Βελτίωση καρδιοαναπνευστικής ικανότητας
  • Προάγει την ευλυγισία και τον νευρομυικό έλεγχο
  • Επιτυγχάνει ταχύτερη καύση λίπους.